PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:58176 kpl

PIMU - THE QUEEN OF THE FAMILY!

Tai ainakin hän itse on sitä mieltä! Pimu oon mieletön persoona - herkkä ja hellyydenkipeä, lähes pehmolelukoiramainen prinsessa, mutta samalla kuitenkin niin itsetietoinen ja päättäväinen.

Pimun kanssa se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olimme Peten kanssa trimmissä ja pääsin vilkaisemaan vain reilun viikoista prinsessaa. Se oli menoa samantien! Hanna etsi Pimulle sijoituskotia ja minä sijoitusnarttua. Niinhän siinä sitten kävi, että heinäkuisena sunnuntaina kävin hakemassa Pimun kotiin! Elämä kahden lapsukaisen kanssa alkoi mahtavasti!

Pimu on koiristani se sydäntenmurskaaja - sen lisäksi että neiti on yhtä suloinen kuin hellyyttävimmät pehmolelut, hänellä on ihastuttava tapa heittäytyä selälleen jokaisen ihmisen eteen, joka mahdollisesti saattaisi häntä rapsuttaa. Tästä huolimatta Pimua ei kannata pitää liian alistuvana - neiti ei todella alistu ihan kenelle hyvänsä, ei juuri kenellekään. Pimu on erittäin helppo koira, jonka yleensä "ei-niin-koiraihmisetkin" haluaisivat hoitoon. Luonteeltaan hän on todellinen kuningatar - huomiota neiti ottaa vastaan rajattoman määrän, hänen sängylleen ei toinen koira tule, eikä puruluihin ole kenelläkään muulla koiralla lupa koskea. Onneksi neiti kuitenkin pitäytyy tässä kuningatar-asenteessaan vain muiden koirien kanssa ja toimii ihmisten kanssa eri periaatteella!

Edellä mainituista piirteistä huolimatta parasta Pimussa on kuitenkin sen iloinen hännänheiluttelu! Tyttö rakastaa kun lähdetään lenkille tai kun vaikka vähän vaan kokeillaan agilityesteitä. Pimun riemu kaikesta kivasta näkyy koko kropassa :) Se on yksi hienoimpia asioita, mitä koiran omistaja voi katsella.

Toivoin Pimusta kovasti kaveria näyttelykehiin, mutta varsin pian jouduin toteamaan, että nykypäivän kriteereissä Pimu ei vain pärjää - Pimu on hyvin kaunis ja näyttää kyllä ihan cairnilta, mutta valitettavasti näyttelykehiin Pimu on aivan liian pieni ja kevytrakenteinen. Tästä huolimatta hän on hyvin tärkeä osa kasvatussuunnitelmiani - neiti on jättänyt hyvää jälkeä! Pimun kanssa on käyty läpi niin agilityn perusteet kuin tokon alkeetkin. Voipi olla, että jonain päivänä Pimuakin nähdään vielä jonkun lajin parissa vähän vakavammallakin mielellä :)

Pimu on saavuttanut näyttelyistä mm. seuraavat tulokset:

1*ERI
1*EH

Luonnetestistä Pimu sai kasaan upeat 172 pistettä! Pimun luonnetestivideon näet täältä.

Pimu on myös silmä- ja polvitarkastettu. Pimun silmät (25.5.2015) olivat täysin terveet, polvitulos (12.1.2011) neidillä on 1/0. Polven 1-tulos tarkoittaa seuraavaa: "Polvinivel on lähes normaali. Polvilumpiota pystytään liikuttamaan tavallista helpommin ja polvilumpio saadaan luksoitumaan, jos polvea samalla ojennetaan. Patella voi luksoitua toisinaan, mutta se palautuu itsestään paikoilleen. Polvilumpion suoran siteen kiinnityskohta saattaa olla kiertynyt lievästi." Tulos ei vaikuta koiran elämään mitenkään, eikä Pimunkaan kohdalla ole koskaan aiheuttanut minkäänlaisia oireita.

Pimu on tuonut maailmaan myös kahdeksan ihanaa pentusta! Pentujen tiedot löydät tästä linkistä.

Pimu on Dreampepper's A-pentueen emä.

Kuva: Matti Malinen

Kuva:Matti Malinen

Kuva: Matti Malinen

Lisää kuvia Pimusta tämän linkin takaa!