PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:59261 kpl

PIHKA - HAPPY HAPPY JOY JOY!

Ensimmäisten kotona syntyneiden pentujen jälkeen kolmannen koiran kuume ei vain ottanut helpottaakseen.. Eräänä tammikuisena maanantaipäivänä kotiin ajellessani soittelin Chiboogie's-kennelin Sannalle kysyäkseni heidän tulevan kesänsä pentuesuunnitelmia. Sanna ilmoitti, että hänellä olisi nyt välittömästi kotonaan pari pentua, joista toinen voisi minulle sopia. Vaikka vankasti olin päättänyt, että ihan vielä ei kolmannen koiran aika ole, niin kas kummaa, löysin itseni torstaina suuntaamassa kohti Tottijärveä! Paikan päällä olin myyty suunnilleen saman tien. Pari viikkoa jouduin vielä odottelemaan, mutta ei aikakaan, kun pääsin noutamaan uunituoreen perheenjäsenen kotiin!

Pihka oli niin pentuna kuin yhä vieläkin täynnä energiaa, itsevarmuutta ja vauhtia! Tämä neiti on todellinen ADHD-koira, jonka mielestä on maailman hienointa juosta paikasta toiseen - luunkin saadessaan hän ensin ravaa ympäriinsä luu suussaan ennen kuin asettuu sitä kaluamaan. Toiset jopa kavahtavat hieman Pihkan intoa, mutta itse pidän sitä hyvänä luonteenpiirteenä terrierille. Vauhdikkuuden ja rempsakan iloisen asenteen lisäksi Pihka omaa myös täysin erilaisen puolen - kaikista koiristani juuri Pihka rakastaa läheisyyttä eniten! Syliin tai viereen hypätessään nuori neiti kaivautuu mahdollisimman lähelle ihmistä ja rentoutuu siinä täysin! Moni on yllättynyt, miten hyvän päiväunikaverin siitä esimerkiksi saa. Se ei kavahda lämpöä, vaan päinvastoin kaivautuu välillä jopa peiton alle. Tätä piirrettä en vaihtaisi pois ikinä :)
Pihka on ollut loistava lisä perheeseemme ja täytti tuon "tyhjän paikan" kotonamme saapuessaan pari vuotta sitten!

Harrastusrintamalla Pihka on kunnostautunut lähinnä näyttelykentillä. Tokon alkeita neidin kanssa on opiskeltu ja muutamat kokeilut agilitykentilläkin on tehty, mutta oma laji neidillä on vielä vähän hakusessa. Rally-tokoa olen miettinyt, josko sitä joskus uskaltaisin Pihkan kanssa lähteä kokeilemaan. Pihka on myös oiva vaihtoehto Peten seuraajaksi agility-kentille... Aika näyttää, mitä Pihkalle näyttelyiden lisäksi keksitään!

Kuva: Tapani Uusi-Rasi

Pihka on saavuttanut näyttelykehistä mm. seuraavat tulokset:

1*SERT
2*VASERT
2*SERT (Viro)
2*PN2
2*PN3
1*PN4

Pihka käväisi luonnetestissä kaappaamassa hienot 174 pistettä! Luonnetestivideon näet tästä.

Pihka sai silmätarkastuksesta puhtaat paperit 9.12.2015 ja samoin polvitarkastuksesta 16.8.2014.

Pihka on Dreampepper's C- ja D-pentujen emä.

Kuva: Tapani Uusi-Rasi

Lisää kuvia Pihkasta täällä.