PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:58176 kpl

Pete - Only One Can Be The First!

Kuva: Tapani Uusi-Rasi

Pete oli aikanaan minulle ison, monivuotisen unelman toteutuminen - tuo syyskuun lopun lauantai-aamu on yhä tuoreena mielessäni, kun vihdoin sain hakea kauan odotetun aarteen kotiin. Pienestä pikkuriiviöstä on vuosien varrella kasvanut fiksu vanhaherra, jonka silmästä ei vieläkään pilkettä puutu, eikä se kohta kahdeksasta ikävuodestaan huolimatta jää tytöistä jälkeen leikeissä tai luovuta agilitykentillä nuorempien edessä.

Minne tahansa Peten kanssa olen mennyt tai mitä tahansa lajia olen sen kanssa kokeillut, se on aina antanut parhaansa - usein hyvällä menestyksellä. Toki minun pitkäjänteisyyttäni ja sinnikkyyttäni se on aina aika ajoin jaksanut kokeilla, mutta hyvin me ollaan kaikesta selvitty. Eihän sitä voisi cairniksi kutsua, mikäli kaiken sen kanssa olisin liian helposti saanut.

Petessä arvostan suuresti sen elämänasennetta, rohkeutta ja intoa kokeilla kaikkea uutta, sopeutua erilaisiin tilanteisiin ja paikkoihin. Sydämestäni se on vallannut paikan, jota kenenkään muun on vaikea viedä - niin rakkaita kuin omat tytötkin minulle ovat. Pete on opettanut sen, mitä koira voi ihmisen elämään tuoda. Yhä tänä päivänä Pete on koiristani se "reenikoira", jolle asetetaan tavoitteita, ja yhä edelleen Pete on koiristani se, joka jokaisena iltana tietää, koska nukahdan ja hyppää viereeni nukkumaan - heräten aamulla kainalostani valmiina antamaan hyvän huomenen pusut.

Lämmin kiitos Tuulalle ja Katalle, kun uskoitte tämän hienon miehen minulle!

Peten kanssa on käyty näyttelyissä, treenattu tokoa ja tutustuttu erilaisiin pk-lajeihin. Tällä hetkellä treenaamme (enemmän ja vähemmän tavoitteellisesti) agilityssä. Enemmän, mikäli menestystä tulee, ja mikäli ei tule, niin sitten on tietysti pakko sanoa, että ei me nyt niin vakavasti yritetty! Mutta rehellisesti - kyllä Peten kanssa haaveena on sinne 3-luokkaan nousta, mikäli herra vaan pysyy terveenä ja mulla on olemassa seinää, johon voin päätäni välillä hakata.

Kuva: Yasmin Eklund

Pete on saavuttanut näyttelyistä mm. seuraavat tulokset:
1*SERT
4*VASERT
2*VACA
2*PU2
4*PU3
1*ROP-VET
1*VSP-VET

Lisäksi agilityn puolelta Pete on saavuttanut yhden LUVA-tuloksen 1-luokasta.

Luonnetestissä Pete saavutti 142 pistettä. Tästä Peten luonnetesti-videoon!

Pete on silmä- ja polvitarkastettu. Peten polvet on todettu terveeksi 10.4.2010, mutta valitettavasti kolmannessa silmätarkastuksessa huhtikuussa 2014 Peteltä löytyi silmistä kaihi-epäily. Kävimme tämän tiimoilta uusintatarkastuksessa 5/2015, 12/2015 sekä 1/2016 - kaikissa tulos oli "Ei perinnöllisiä silmäsairauksia", joten tuo aiempi kaihi-epäily on nyt kumottu. Helpottava tieto kaikille Peten jälkeläisille!

Pete on tehnyt maailmaan seitsemän pentuetta, eli 26 pentua. Jälkeläisten tiedot löydät täältä

Kuva: Sarianna Ilo

Täältä lisää kuvia Petestä!