PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:59253 kpl

MEIDÄN KUULUMISIA

6.2.2018
Koko viime vuosi meni niin kovalla vauhdilla, että kuulumisia ei ehtinyt päivittää ollenkaan. Laitetaanpa tässä urakalla reilun vuoden isoimpia kuulumisia kerralla!

Terveys- ja luonnetestikuulumisia ei tullut ollenkaan. Luonnetestissä koitettiin käydä Jeppen kanssa, mutta valitettavasti hän alkoi kesken testin ontua, niin kokeillaan todennäköisesti tänä vuonna uudelleen.

Näyttelytuloksia:

Hertta EH AVK2 (Seinäjoki KV 2016)
Jeppe EH AVK2 (Rauma KR 2017)
Nappi T (Rauma KR 2017)
Spilla ERI JUK 4 (Helsinki Winner 2017), EH (Pohjoismaiden Voittaja 2017, ERI (Voittaja 2017)
Tåtå ERI SA VAK3 PU4 (Seinäjoki KV 2016), ERI (Vaasa KV 2017)
Vilma ERI (Vaasa KV 2017)

Vuoden aikana pidettiin myös kasvattajapäivä vol 2, jonne pääsi mukaan pieni joukko meikäläisiä! Kokeiltiin doboa, tutustuttiin agilityyn ja toisiimme, juteltiin ja ruokailtiin. Ihana päivä taas kerran! Ensi vuonna uudelleen toivottavasti isommalla porukalla :)

Pentuja ei myöskään viime vuonna syntynyt, mutta tänä keväänä olisi sitten tarkoitus senkin edestä! Vilma on astutettu komealla Ponssella (Rocco's Collar Dancing and Glowing) ja pentujen on tarkoitus syntyä helmikuun lopussa. Myös Hertta on aloittanut juoksunsa ja hänellekin pentuja on odotettavissa huhtikuulle, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tarkempia tietoja "Pentusuunnitelmia"-osiossa :)

10.10.2016
Tänään oli maailman jännittävin päivä, kun suunnattiin Vilman, Hertan ja Tåtån kanssa Elina Pietilän luokse virallisiin silmä- ja polvitarkastuksiin Huittisiin. Vilma ja Hertta saivat molemmat puhtaat paperit niin silmien kuin polvienkin (0/0) osalta, mutta Tåtån kohdalla kuulimme varsin ikäviä uutisia. Myös Tåtålla oli täysin terveet polvet, mutta silmistä löytyi valitettavasti PHTVL/PHPV : sairauden aste 2 - 6.

Tyttöjen osalta jalostussuunnitelmat siis jatkuvat, mutta Tåtå tuskin tulee treffeille pääsemään. Elina Pietilä totesi, että hyvin poikkeuksellisista syistä Tåtåa voi käyttää nartulle, jonka silmätaustat ovat täysin puhtaat. Tällöinkin pennut tulisi kuitenkin tarkastuttaa ennen luovutusta ja rekisteröintiä. Niin harmillista, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan sairaus ei tulisi Tåtåa juurikaan sen elämän varrella häiritsemään.

1.10.2016
Lokakuun ekana päivänä lähdettiin Hertan kanssa kahdestaan kohti Tuuloksen ryhmänäyttelyä. Jännitys oli kova - neidillä taustalla kolmen H:n putki ja näyttelypaikkana ei mitään vaikeampaa kuin täyteen sullottu parkkihalli. Loppujen lopuksi jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi! Hertta esiintyi kauniisti ja sai sen tuloksen, mitä lähdettiin hakemaankin :) Hyvä Hertta!

Hertta EH

13.8.2016
Pitkästä aikaa pääsin minäkin taas kehään! Remmin päässä olivat Hertta ja Jeppe - jännittävä yhdistelmä, sillä kummankaan kanssa en juuri ole kehää kiertänyt! Jeppe esiintyi hienosti ja sai mukavan arvostelun. Herra uusi tuloksensa mahtavasti kolmannen kerran saaden ERIn ja sijoittuen taas toiseksi luokassaan. Herttaa vähän jännitti kehässä ja neiti sai kolmannen kerran H:n. Toivottavasti ensi kerralla paremmin!

Hertta H
Jeppe ERI JUK2

30.7.2016
Jeppe pääsi elämänsä toiseen näyttelyyn tänään Porin KV-näyttelyssä. Tällä kertaa pääsin todistamaan Hannan ja Jeppen hienoa yhteistyötä kehässä - meno vaikutti hyvältä! Jeppe nappasi taas JUK2-sijan ja sai hienosti ERIn! Kiitos Hanna ja Leena!

Jeppe ERI JUK2

26.7.2016
Pikkuiset ovat maailmassa! Kauan tätä saatiinkin odottaa, mutta tänään he vihdoin syntyivät! Ensimmäisenä maailmaan saapui Tuuli-tyttö kellon ollessa 11:55. Tasan 45 minuuttia myöhemmin maailmaan saapui Myrsky-poika ja täsmällisesti 45 minuuttia hänen jälkeensä vielä toinen tyttö - Sade klo 13:25. Pihka hoiti synnytyksen hienosti ja kaikki neljä voivat hyvin!

Kuvia ja päivitystä synnytyksestä ja pennuista blogissa jossain käänteessä!

14.7.2016
Hihii, tänään käytiin Pihkan kanssa röntgenissä ja kolmea ihanaa pienokaista sieltä päästiin ihastelemaan <3 Ensi viikkoa siis odotellessa!

19.6.2016
Tänään oli jännittävä päivä, kun C-pentueen Jeppe kävi ensimmäistä kertaa virallisessa näyttelyssään omistajansa Leenan ja hänen siskonsa kanssa. Mä jouduin jännittelemään tulosta Kalajoella :) Upeita uutisia kuitenkin saatiin - Jeppe sai ihkaekasta näyttelystään hienosta ERIn ja sijoittui luokassaan toiseksi! Ylpeä saan olla!!!

Jeppe ERI JUK2

Kiitos Leena ja Hanna - tästä on hyvä jatkaa!

11.6.2016
Riemua, iloa, onnen kyyneleitä ja yksi SUOMEN MUOTOVALIO!!!!! Huh, mikä päivä! Lähdettiin Tåtån, Pihkan ja Heikin kanssa Tammelan KR-näyttelyyn. Sekä Pihka että Tåtå ottivat PU- ja PN-kehissä kolmossijat - jo tästä voisi repiä valtavasti riemua - mutta lisäksi Tåtå oli paras ei-valio ja näin ollen hän sain KOLMANNEN SERTINSÄ ja sitä myötä hänestä tuli SUOMEN MUOTOVALIO!!!! Joo, en olisi ikinä uskonut, että näin nopeasti ja helposti sen ensimmäisen kennel Dreampepper's-valion saisin! <3

Kiitos Tea ja muu Tåtån perhe upeasti sujuneesta yhteistyöstä, tää oli tärkeää mulle!

Pihka ERI AVK3 SA PN3
Tåtå ERI AVK1 SA PU3 SERT FI MVA

Blogissa jossain käänteessä molempien arvostelut ja kuvia ihanasta päivästä! :)

29.5.2016
Tänään oli ehdottomasti yksi parhaista päivistä kasvattajan urallani! Kauan jo olen haaveillut järjestäväni kasvateilleni harrastepäivän, jota tullaan jatkossa pitämään vuosittain - tänä vuonna kasvatteja oli kertynyt jo sen verran, että uskalsin lähteä päivää toteuttamaan :)

Vietimme porukalla päivän Noormarkussa agilityä kokeillen ja nose workkiin tutustuen :) Omista kasvateistani mukana olivat B-pentueen Tåtå ja C-pentueen kaikki pojat Jeppe, Unski ja Olli. Lisäksi mukana olivat omista koirista Pimu, Ollin veli Topi, Peten ja Pimun pennuista Hilda ja Kapu sekä Pimun veli Kamu <3

Täydellinen päivä, iso kiitos kaikille teille, jotka päivään osallistuitte ja ennen kaikkea Minnalle ja Raimolle, jotka tulitte meitä eri lajeihin tutustuttamaan :)

22.5.2016
Pihka on nyt astutettu kahdesti upealla Pablolla (Sajukan Matkarakastaja). Astutukset sujuivat hyvin ja uusia Dreampepper's-pentuja odotamme syntyväksi viikolla 29!

Lisätietoja löydät "Pentusuunnitelmia"-osiosta tai blogin "Pentusia"-sivulta. Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli pentu kauttamme kiinnostaisi!

Enää ei malttaisi odottaa :)

21.5.2016
Tänään käytiin luonnetestissä Hertan kanssa - ensimmäinen oma luonnetestissä käynyt kasvattini! Tulos oli suunnilleen odotetunlainen, neiti keräsi pisteitä yhteensä 71 kpl. Eniten pisteitä kerättiin temperamentista ja luoksepäästävyydestä, miinuspisteitä taas mm. kovuudesta. Tarkemmat tiedot löytyvät jossain vaiheessa blogista ja video ilmestyy neidin omille sivuille, kun vain suinkaan ehdin sen kokoamaan :) Ihana, pehmeä Hertta <3

14.5.2016
Tänään vietettiin märkää, mutta mahtavaa päivää Mynämäen KR-näyttelyssä! Mukana porukassa oli Tåtå ja Pihka sekä kaljuksi vedetty Hertta, jota en viitsinyt sitten kehään viedä.. Pihka sai tuomarilta ERIn, mutta ei sijoittunut isossa avonarttujen luokassa. Tåtå sekoitti pasmani totaalisesti voittamalla ensin oman luokkansa ja saamalla SA:n ja sen jälkeen sijoittumalla upeiden valiourosten joukosta PU2:ksi!!!! Voin sanoa, että ei ollut riemulla rajaa, kun astelin herran ja SERTin kanssa kehästä ulos - kolme näyttelyä ja kaksi SERTiä tänä vuonna! Hyvä Tåtå! <3

Pihka ERI
Tåtå ERI AVK1 SA PU2 SERT

Tästä on hyvä jatkaa!!! :)

16.4.2016
Ajeltiin Tåtån kanssa kahdestaan Vaasan KV-näyttelyyn. Paikan päällä treffattiin myös Minna ja upea Hartsa! Valitettavasti meillä ei tuloksissa ollut juurikaan kehumista, Tåtå sai ERIn, mutta ei muuta, samoin Hartsa. Oli kuitenkin kiva päivä :)

Tåtå ERI JUK4
Hartsa ERI

30.1.2016
Mieletön päivä Parkanossa!!! Tai oikeastaan taas hyvin kaksijakoinen, mutta nyt se toisen pään tulos oli niin upea, että tuota negatiivista puolta ei meinaa muistaa. Tåtå räjäytti todella potin ollen uroksista kaikkein paras, sijoittuen VSP:ksi ja saaden näin ollen ihkaensimmäisen SERTinsä!!! Huhhhuh, kuinka onnellinen voi kasvattaja olla! :) Arvostelut ja kuvia löydätte blogista.

Pihka H
Tåtå ERI JUK1 SA PU1 SERT VSP

16.1.2016
Peten silmät on nyt tutkittu useampaan kertaan ja kahdella eri silmälääkärillä. Tänään saimme vahvistuksen siitä, että Petellä EI OLE perinnöllisiä silmäsairauksia ja hänen epäilyttävä-lausuntonsa huhtikuulta 2014 kumottiin. Nämä ovat hyvin hyvin helpottavia uutisia etenkin Peten jälkeläisiä ajatellen. Olen onnellinen :)

Myös Pihka oli yhdessä silmätarkastuksessa mukana ja hänen silmänsä todettiin uudelleen terveiksi joulukuussa 2015. Seuraavaa pentuetta voidaan neidille siis suunnitella ensi keväälle ;)

3.10.2015
Tänään lähdettiin kahdestaan Tåtån kanssa Tuuloksen ryhmänäyttelyyn. Hertankin piti tulla mukaan, mutta neiti kasvatteli vielä turkkiaan, niin koin paremmaksi jättää hänet kotiin. Tåtånkin kanssa olisi voinut olla parempi jäädä kotiin, mitään ihmeellistä tulosta ei siis saatu. Näitäkin reissuja silti tulee - se kai tämän homman suola onkin! :)

Tåtå EH JUK2

6.9.2015
Tänä viikonloppuna saatiin näyttelytulosten lisäksi myös muita tuloksia meidän tiimiläisiltä! Raumalla järjestettiin luonnetesti ja siellä piipahtivat sekä sijoitusnarttuni Vilma että Peten ja Pimun poika Kapu. Molemmat saivat mukavat tulokset luonnetestistä: Vilma keräsi 150 pistettä ja Kapu 108 pistettä! Vilman luonnetesti-video tulossa hänen omalle sivulleen jossain käänteessä :)

5.9.2015
Tänään oli hieman kaksijakoinen päivä Tampereen RN-näyttelyssä. Mukana menossa olivat Tåtå ja Hertta taas pitkän tauon jälkeen. Omaa tyhmyyttäni vein Hertan ihan kaljuna kehään ja se näkyi kyllä tuloksessa.. Tåtå taas yllätti upealla tuloksellaan ja ihka-ensimmäisellä PU-sijoituksellaan! Ylpeä voin kuitenkin päivästä olla, ensi kerralla Hertan kanssa kehään vasta silloin, kun sillä on turkkia :D

Hertta H
Tåtå ERI JUK1 SA PU4 VASERT

30.8.2015
Jännittävä viikonloppu takana! Suuntasimme Pihkan ja Tåtån kanssa Viroon Haapsalun ryhmänäyttelyyn metsästämään Viron SERT:iä - ja hyvinhän meidän kävi :) En voi kuin hymyillä! Alla molempien tulokset viikonlopulta. Arvostelut ja hieman kuvia reissusta löydät blogista!

Pihka: 2 * SERT, 1 * VSP & 1 * PN2
Tåtå: 2 * SERT, 1 * PU2 & 1 * ROP

25.5.2015
Pete ja Pimu kävivät uusintasilmätarkastuksissa eläinlääkäri Elina Pietilän luona Huittisissa. Pimun silmät toivat helpottavan tulokset - silmät edelleen täysin terveet. Peten tutkimus taas toi mukanaan ehkä hivenen hämmentävänkin tiedon - muutoksia silmissä oli, mutta tutkimuksessa ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. Viimeisessä tarkastuksessahan Petellä "tuomittiin" katarakta - epäilyttävä. Asiaa selvitellään ja ilmoittelen sekä täällä että blogissa, että miten asia etenee. Parasta uutista tietysti toivotaan!

24.5.2015
Pentulaatikko on hiljentynyt! Upeat kaksi ja puoli kuukautta pienten miesten kanssa ovat ohi. Tänään viimeinenkin pikkumies lähti maailmalle uuteen kotiinsa. Taas kerran sain mitä upeimmat kodit pennuille ja uskonkin vahvasti, että saan olla poikien elämässä mukana jatkossa. Pienet miehet nimettiin seuraavasti: Dreampepper's Chase Your Dreams (Jeppe), Dreampepper's Change Your Attitude (Unski) ja Dreampepper's Challenge Yourself (Olli).

Pojat tarkastettiin kaikki terveiksi lukuunottamatta Ollin häntämutkaa. Pennuista Jeppe jäi omistukseeni sijoitussopimuksella.

27.4.2015
Typyn raportti saapui vihdoin!

Kauan siinä meni, mutta vihdoin se on täällä. Typyn kuolemansyy on vihdoin varmistunut, eikä tarvitse murehtia aikaisen kuoleman johtuneen mistään sellaisesta syystä, joka vaikuttaisi muihin pentuihin tai Pihkan ja Lucan jatkojalostukseen.

Neidillä oli kehittymättömät keuhkot ja tästä syystä hänen sydän on pettänyt tuolloin 10 päivän ikäisenä. Typyhän syntyikin selkeästi muita pienempänä ja näin ollen on ollut kehityksestä jäljessä varmasti syntymästään saakka.

Surullista, mutta samalla niin hienoa kuulla, että poikien terveyttä ei tarvitse enää pelätä! :) Typy katselee varmasti veljiään pilvenreunalta ja toivottelee niille pirteitä cairnin päiviä hänenkin puolestaan!

25.4.2015
Pete ja Tåtå jatkoivat näyttelyitään Harjavallan ryhmänäyttelyssä. Molemmat pojat saivat oikein kivat arvostelut, mutta suurempaa menestystä ei kummallekaan koitunut. Loistoarvostelut jättivät silti hyvälle fiilikselle! Arvostelut blogista taas jossain käänteessä.

Pete ERI VEK1 VSP-VET
Tåtå ERI JUK2

11.4.2015
Tänään käväistiin Peten ja Tåtån kanssa Vaasan KV-näyttelyssä. Tåtå oli elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä ja Pete taas korkkasi veteraaniluokan! Mukana menossa olivat myös Peten pojat Hartsa (ERI VAK2 SA) ja Alpo (ERI AVK2 SA). Päivä oli oikein mukava ja tällä kertaa päivän ykköstyön suoritti Pete - loistoaloitus veteraanikehiin! :) Enpä olisi voinut ylpeämpi olla!

Pete ERI VEK1 SA ROP-VET PU3 VASERT
Tåtå ERI JUK1

Poikien kanssa jatketaan kehissä vielä muutaman viikon kuluttua! Arvosteluita blogissa taas jossain käänteessä :)

19.3.2015
Pieni prinsessa on poissa.. Pennuista tyttönen syntyi selkeästi muita pienempänä, painoa hänellä oli vain 115 grammaa. Alussa jännitin kovasti pikkuisen kestämistä, mutta hän lähti kovaa vauhtia kasvamaan ja oli reipas ja terhakka, kuten veljensäkin.

Torstaina kuitenkin töistä tullessani löysin pienokaisen pentulaatikosta kuolleena.. Ensimmäinen kuollut kasvattamani pentu kasvattajan urallani - täytyy sanoa, että kolahti. Suru on suuri.

Tyttö on nyt lähetetty Eviralle avattavaksi, jotta syy kuolemaan saadaan selville - niin pentueen poikia kuin vanhempiakin ajatellen. Sivuiltani ja blogista pääsee asiasta lukemaan, kun Eviran raportti saapuu.

Rapsutukset prinsessalle sateenkaarisillalle! <3

9.3.2015
Pennut ovat syntyneet! Eilen illalla Pihka muuttui vähitellen levottomaksi ja vuorokauden vaihtuessa maanantain puolelle merkit synnytyksestä olivat selvät. Ensimmäinen pentu saapui maailmaan tasan klo 3:00, seuraava syntyi klo 4:20. Kolmas tuli maailmaan ihan hujauksessa toisen jälkeen, eli klo 4:40, ja viimeinen pennuista saapui vielä maailmaan klo 6:15.

Pihka ja Luca saivat siis aikaiseksi kolme komeaa poikaa ja yhden pienen prinsessan.

Tarkempaa kuvausta ja kuvia löydät blogista sekä "Pentusuunnitelmia"-sivulta.

6.2.2015
Tänään käväistiin Pihkan kanssa ultrassa ja niin vaan neidin masussa näkyi 3-4 pentua! Niin upeaa, pentutuhinaa tähän taloon on kaivattukin :) Pentusten odotetaan syntyvän viikolla 11.

Otahan rohkeasti yhteyttä, mikäli omaa pentua tälle keväälle kaipaisit! Lisätietoja nettisivujen "Pentusuunnitelmia"-sivulta sekä blogin "Pentusia"-sivulta.

28.1.2015
Vilma on nyt silmä- ja polvitarkastettu terveeksi! Kiitos Jonna ja Ville, kun veitte neidin tarkastuksiin!

11.1.2015
Pihka on nyt astutettu ihanan komealla Lucalla (Pauper's Fingerpori). Astutukset sujuivat hyvin ja toivo pennuista on kova. Ultrassa käydään helmikuun ensimmäisellä viikolla, tarkempia ilmoja siis silloin!

Mahdolliset pennut syntyvät viikolla 11.

6.9.2014
Tänään käytiin Kihniön ryhmänäyttelyssä Vilman, Jonnan ja Villen kanssa. Myös Minna ja Hartsa olivat mukana menossa! Päivä oli kiva ja tulokset ihan hyviä - tuo "ihan" on aina vaan vähän pettymys :) Molemmat kuitenkin valitettavasti tipahtivat PU- ja PN-kehistä viidensinä. Arvosteluita taas blogista jossain vaiheessa!

Vilma ERI NUK2 SA
Hartsa ERI VAK1 SA

Minun tytöt jäävät nyt sitten loppuvuoden ajaksi näyttelytauolle, katsotaan sitten, mitä ensi vuosi tuo tullessaan! :)

16.8.2014
Loistouutinen! Käytiin Pihkan kanssa virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa ja tulos oli enemmän kuin mahtava! Silmät terveet ja polvet 0/0 :) Tämä ei juuri muuta sitten tarkoitakaan kuin että uroshaaveita sitten toteuttamaan. Yhteen urokseen olen vähän niinkuin jo päätynytkin, mutta omistajaan en vielä ole ottanut yhteyttä.. Se olisi sitten seuraavana suunnitelmissa - katsotaan, näyttääkö hän vihreää valoa vai etsitäänkö neidille uusi sulhas-ehdokas!

Joka tapauksessa - Pihka astutetaan seuraavista juoksuista suunnilleen marras-joulukuun vaihteessa!

2.8.2014
Elokuun alussa kävimme kokeilemassa onneamme Kokemäen ryhmänäyttelyssä. Pihka ei tänäänkään ollut tuomarin makuun, mutta Vilma jatkoi hyvin alkanutta kulkuaan. Mukana menossa oli myös Hartsa (ERI VAK1).

Vilma ERI NUK2 SA PN3
Pihka EH AVK2

29.6.2014
Kesäkuun lopussa käytiin isolla porukalla Porin KV-näyttelyssä, joka järjestettiin tänä vuonna Nakkilassa. Menestys ei ollut kovin päätä huimaavaa, mutta ohessa tuloksia:

Hertta H
Vilma ERI NUK2 SA
Pihka EH AVK2

Päivän menestyjä oli siis Vilma, loistosuoritus neidiltä! Arvostelut ilmestyvät blogiin jossain käänteessä!

Mukana olivat myös Hartsa (ERI VAK2) ja Alpo (EH).

6.6.2014
B-pentueen pikkumiehen rekisteröinti on käynnistynyt ja hän kantaa jatkossa nimeä Dreampepper's Born To Be Special. Hilda lähti tänään takaisin omaan kotiinsa ja sopimuksemme alkaa olla loppumaisillaan - upea diili takana, siitä tuloksena pieni ihana Tåtå-poika! Lämmin, syvä kiitos Tiinalle ja Markukselle saumattomasta yhteistyöstä!

1.6.2014
Nettisivut alkavat valmistua vähitellen - tervetuloa! Kaikenlaisia kuvia, tarkempia tarinoita esim. pennuista tms on vielä tulossa, mutta näillä pääset tutustumaan alkuun. Myös ulkoasuun tulee varmasti joitain muutoksia. Toivottavasti nautit vierailustasi ja tulet toistekin!