PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:59252 kpl

Ja näin kaikki sai alkunsa...

Kuten jo etusivulla lukee - Peppers Of My Dreams!

Koirat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Pienenä haaveilin omasta kultaisesta noutajasta, sen jälkeen pitkäaikainen unelmani oli kunnon rottweiler. Lapsena en kuitenkaan koskaan koiraa saanut - siitä tämä hulluus kai alkunsa saikin!


Ensimmäisen koirani hankin ollessani 19-vuotias. Asustelin silloin kuitenkin kerrostalo-asunnossa 9. kerroksessa, joten tuo haaveilemani rottweiler ei oikein siinä kohtaa istunut kuvioon.. Aluksi pohdin pitkään westietä, mutta allergiat pelottivat. Niin noloa kuin se onkaan myöntää, niin cairnin löysin ihan nettitestin perusteella: Mikä rotu sopisi sinulle? Rotu oli minulle kokonaan uusi, mutta mitä enemmän siihen tutustuin, mitä useampien kasvattajien sivuilla kävin, sitä varmempi olin siitä, että tämä on minun rotuni! Iso koira pienessä koossa :)

Pete (Candycairn Charlie Brown) muutti luokseni syyskuisena viikonloppuna, ja voin vannoa, että hetkeäkään en ole katunut! Pete on kaikkea mitä koiralta voi toivoa - se sytytti rakkauteni rotuun lopullisesti! Peten kanssa ollaan koettu jos jonkinmoista - näyttelyistä ja agilitysta moniin metsäretkiin, iloista ja suruista Peten syntyneisiin pentuihin. Kaikessa se on aina ollut mukanani ja yhä vieläkin se on aina valmiina kaikkeen! Parempaa koiraa ei kukaan voisi saada :)

Peten myötä unelma kasvattamisesta alkoi vähitellen kasvaa. Melko nopeasti olin päättänyt, että seuraava koirani on sijoitusnarttu - koska sen aika sitten tulisikaan.

Pimulle (Pepeto's Desiree) sydämeni heltyi Peten ollessa vajaa 3-vuotias. Prinsessa oli PAKKO saada kotiin. Pimun kasvattaja sijoitti Pimun luokseni ja tätä myötä pääsin myös ajan kuluessa tutustumaan kasvattamisen ihmeisiin. Sijoitussopimukseen kuuluvat kaksi pentuetta syntyivät ja elivät luonani luovutusikäänsä saakka. Tämän myötä sain kokea kasvattamisen ihanuuden, koko homman jännityksen ja sen vahvan tunteen, että tätä minäkin haluan! Pimun ensimmäisestä pentueesta käsiini jäi sijoitusnarttuna Hilda (Pepeto's Gloria), mutta koska kuume ei tästä riittävästi helpottanut, oli kotiin haettava myös ihanainen Pihka (Chiboogie's Shear Elegance).

Nyt kotona asuva tiimi on vihdoin koossa ja tiimiä on kasvatettu sijoitusnartuilla :) Joukkoon ovat astuneet myös Vilma (Chiboogie's Wilma Flintstone) sekä ihkaoma kasvattini Hertta (Dreampepper's As Perfect As I Am).
Cairnit ovat siis lähellä sydäntäni - oikeastaan vallanneet sen kokonaan! Haluan kasvatustyölläni olla mukana kehittämässä tätä rotua ja tarjota sekä uusille että pidempäänkin rodun parissa pyörineille niin hyviä cairneja kuin suinkaan mahdollista. Tavoitteenani on kasvattaa niin ulkonäöllisesti kuin luonteeltaankin cairnimaisia, terveitä ja mahdollisimman paljon iloa omistajilleen tuovia pentuja, jotka kasvavat fiksuiksi ja rakastetuiksi perheenjäseniksi! Näiden ominaisuuksien lisäksi kiinnitän erityistä huomiota myös jalostuksessa käyttämieni koirien luonteisiin - koen cairnin olevan erittäin monipuolinen harrastuskoira, jonka kanssa pienellä sinnikkyydellä pärjää lajissa kuin lajissa!


Koiramaailma on tarjonnut minulle paljon erilaisia kokemuksia ja sattumuksia, mutta ennen kaikkea se on avannut minulle täysin uuden maailman - harrastukset, kymmenet ystävät, yhteiset suunnitelmat! Uskaltaudu mukaan ja ota rohkeasti yhteyttä minuun! Kiitos kaikille matkan varrella mukana olleille ja siinä yhä oleville, tehdään yhteistyöstä entistäkin parempaa!

Samoin kuin tekstini aloitin, haluan sen myös lopettaa - Peppers Of My Dreams. Niin omat koirani kuin meillä syntyneet pennutkin ovat jokainen iso pala unelmaani! Välillä tulee vastoinkäymisiä, mutta samalla kasvattaminen on unelmieni täyttymys!


Yhteistyöterveisin,
MariOlen Suomen Kennelliiton jäsen, sekä oman rotujärjestöni Cairnterrierikerho ry:n jäsen.