PÄIVITYKSET

4.2. Pentusuunnitelmia

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:59260 kpl

HERTTA - FIRST DREAMPEPPER EVER!

Hertta on ensimmäisestä omalle nimelleni syntyneestä pentueesta. Neidin syntymään liittyy ina dramatiikkaakin, sillä vaikka kuinka huolellisesti Pimua raskauden loppuvaiheessa seurailin, lämpöjä mittailin, ruokailuita ja ulostamista tarkkailin, niin siitä huolimatta Hertta pääsi syntymään maailmaan minun ollessani vielä töissä. Tunteet olivat melko sanoinkuvailemattomat, kun makuuhuoneesta löysin Pimun lisäksi pienen vaalean kaunottaren. Herttaa maailmaan seurasi vielä siskonsa Aino, jonka syntymän pääsin sitten todistamaan.

Alusta asti oli selvää, että toinen tytöistä jäisi sijoitukseen. Valinta kesti todella kauan, en meinannut millään osata päättää, kumpi oli minulle se oikea. Vähitellen valinta kuitenkin kääntyi juuri Herttaan. Näistä kahdesta Hertta oli kropaltaan sopusuhtaisempi ja tuo vaalea kauneus houkutti loppujen lopuksi inan enemmän.

Sopiva sijoitusperhe Hertalle löytyi Tampereelta. Henna otti minuun yhteyttä ja jo sähköpostien välityksellä perheestä jäi hyvä maku. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen tiesin, että yhteistyö tämän perheen kanssa tulee toimimaan. Hertan perheeseen kuuluvat Henna-äiti, Jarmo-isä sekä pikkumiehet Akusti (Hertan kaikkein paras kaveri) ja Vihtori. 
Hertan luonnetta haluan kuvata omistajansa Hennan sanoilla: "Meidän Hertta on valtavan iloinen, aktiivisesti osallistuva, utelias ja ihmisrakas, mutta todella itsepäinen, eikä ehkä se kaikkein älykkäin koira. Mutta on se silti (tai ehkä juuri näiden ominaisuuksien ansiosta) maailman ihanin koira." Tuollaisen vastauksen sain, kun kyselin alkuvaiheessa, että miten elämä Hertan kanssa on lähtenyt käyntiin. Mielestäni tuo kuulostaa mitä parhaimmalta kombinaatiolta, toki toivoen, että tuo viisaus kasvaa iän myötä, kuten äidillään Pimulla kävi. Itse olen päässyt myös tutustumaan juuri nämä luonteenpiirteet omaavaan Hertta-neitiin aina heidän luonaan vieraillessani. Lisäksi olen saanut myös nähdä sen helpon käsiteltävyyden sekä elämänilon, jota neiti oikein pursuaa.

Hertta omaa myös melko omanlaisiaan piirteitä - Henna on minulta varmistellut, että olenko varma, ettei Pimu astutuksen aikoina ole päässyt treffeille kissan kanssa. Hertta kiipeää kuulemma usein puuhun ja hyppää suoraan lattialta keittiön pöydälle.. Enpä tiedä, mistä moiset piirteet on saanut!

Hertan harteille olen asettanut kovasti paljon toiveita. Neiti aloittanee näyttelykehänsä kesällä 2014 ja se silmä- ja polvitarkastetaan sekä luonnetestataan, kun se on täyttänyt vähintään kaksi vuotta.

Näky, joka minua kotona odotti :)

Hertan harjoittelua noin 7-viikkoisena